Du er her: 
onsdag20mar2019

Gi' os lyset tilbage! Sangforedrag og fællessang - Grundtvigsk Forum

onsdag20mar2019 kl. 19:30 - 22:30

Danskerne og DR kårede for et par år siden alle tiders 50 foretrukne sange. Og på tredjepladsen kom Rasmus Skov Borrings GI’ OS LYSET TILBAGE – nu kommer han til Skive. 

Alt hvad vi kom for at give og få:
dele og elske og slås.
Blev på et år, det vi levede på,
fællesskab fødes når JEG bli’r til OS!


Sangforedrag og fællessang. ”Når JEG bli’r til OS”. Oplev glæden ved fællessang akkompagneret af rytmisk klaver i et udvalg af forskellige tiders tekster og kompositioner fra den danske højskoletradition – kombineret med fortælling om sangene. Rasmus Skov Borring er vokset op med Højskolesangbogen, og han er optaget af at holde den danske sangskat levende og gøre den tilgængelig for nye generationer. Han har gennem de seneste år været komponist bag en række nye fællessange med tekster af blandt andre Jens Rosendal, Halfdan Rasmussen, N. F. S. Grundtvig og Per Krøis Kjærsgaard. Rasmus Skov Borring har optrådt med sit sangforedrag på efterskoler, højskoler, i mange kulturinstitutioner og i foreningslivet i Danmark. Senest har han også optrådt i Den Danske Kirke i Paris og i Det Danske Kulturcenter i Los Angeles.

Sangforedraget indeholder både tradition og fornyelse, og pianistens åbne kultursyn repræsenteres gennem et mangfoldigt repertoire – kom og lad os løfte taget.

Aftenen er arrangeret af Grundtvigsk Forum på Skive-egnen i samarbejde med Skive Sogns menighedsråd. Entré eller medlemskab.