Børneyoga og bibelske fortællinger

I dette forløb får bibelfortællingerne krop, når de bliver kombineret med elementer fra yoga. Eleverne skal i kirken være med i en yogafortælling og bagefter skal de selv forsøge, at sætte bevægelse til en bibelfortælling.

Inden besøget i kirken kan I få besøg af kirke- og kulturmedarbejderen, som vil forberede eleverne på, hvad børneyoga er, og hvordan det foregår, når de kommer over i kirken.

Besøget i kirken begynder med en let opvarmning, inden vi kaster os ud i yogafortællingen, som vi efterfølgende taler om. Nu er det elevernes tur til parvis at sætte yogabevægelser til en scene fra den bibelfortælling, vi har arbejdet med. Sammen finder vi på ideer til at variere de bevægelser, eleverne fandt på, så de kan danne grundlag, for endnu mere bevægelse. Til slut er der en velfortjent afspændingsøvelse til smuk musik.

Tilbage på skolen kan I arbejde videre med bibelfortællinger og yogaøvelser. Ud fra en række grundstillinger folder I de følelser eller bevægelser ud, som er på spil i fortællingen, så de får et kropsligt udtryk. Hvordan så fx Noa ud, da han byggede arken? Hvordan bevægede myrerne og elefanterne sig ombord? Hvordan voksede planterne frem, da jorden blev skabt? Hvordan trækker man vejret, når man er et lille bange lam, der er kommet væk fra hyrden?

Du kan få inspirationsmateriale til processen hos kirke- og kulturmedarbejderen.

Fag: Kristendomskundskab og Idræt

Målgruppe: 1.-3.klasse OBS: Max 12 elever pr gang