Kirkedetektiver - på jagt i kirken med alle sanser

Kirken er et særligt hus, og det skal eleverne fornemme ved at undersøge kirkerummet med alle sanser.

Forløbet består primært af et besøg i kirken. Her skal eleverne lære kirken rums at kende. Hvad kaldes de og hvorfor? Hvad bruges de til?

Nogle opgaver er på egen hånd andre løses sammen med kirke- og kulturmedarbejderen.

Eleverne skal på jagt efter særlige detaljer, lede efter mønstre og mærke de materialer, som er brugt. De skal også lytte til kirkens lyde, mærke på ting i følekassen og fiske i døbefonten. Til sidst finder de hver især det sted i kirken, de bedst kan lide, slår sig ned og lytter til et stykke musik.

Tilbage på skolen er der forslag til en efterbehandling med Quiz & Byt og en lille opgave til repetition.

Lærervejledning og elevmaterialer findes på www.skivedna.dk

Fag: Kristendomskundskab

Målgruppe: 1.-3.klasse