Påsken - en vigtig højtid

Kom rundt om påsken med hele kroppen.

Forløbet er en god optakt til arbejdet med den centrale kristne højtid påske. Du kommer omkring alle påskedagene, og berører de kristne grundbegreber: tvivl, nåde, frelse, evigt liv og håb.

HJEMME
Tal med eleverne om, hvad de forbinder med påske, og hvad det er vi fejrer i påsken.

UDE
I kirken møder i Kirke- og kulturmedarbejderen, som først taler med eleverne om, hvordan de fejrer påske og hvorfor det er en kristen højtid.

Herefter finder eleverne påskeæg, som er gemt rundt i kirken. Når de er fundet, skiftes eleverne til at åben dem en efter en, og en lille ting, som knytter sig til påskens dage og begivenheder dukker op.

Efter denne gennemgang af påskedagene skal eleverne med til at dramatisere de dramatiske begivenheder. Kirke- og kulturmedarbejderen fortæller og de supplere og agerer med enkle replikker.

På den måder kommer eleverne gennem påskefortællingen på to vidt forskellige måder.

HJEMME
Som en kort opsamling på besøget i kirken kan du bede eleverne om at lave et hashtag til hver af påskens dage, som skal indeholde essensen af dagens indhold og et hashtag som har essensen af påsken. Kan laves i små grupper.

Et hashtag er en kort sætning, som ofte har karakter af en overskrift eller en vigtig pointe. Det tvinger eleverne til at tænke over, hvad der var centralt i de enkelte påskedage og i påsken som helhed.

Du må meget gerne samle elevernes hashtags og sende dem til kirke- og kulturmedarbejderen, som en feedback på besøget.

Fag: Kristendomskundskab

Målgruppe: 1.-3.klasse